Examens voorbij! Stressvrij?

De laatste examens zijn achter de rug, hoe fijn is dat! De stress van op tijd klaar zijn met studeren is voorbij. Jij bent nu de persoon die de komende tijd bepaalt hoe je jouw tijd indeelt.

Geniet dus ook eens echt van de ruimte die je nu hebt. Geniet van de ruimte in je hoofd. Geniet van de ruimte in je agenda. Geniet van het wegvallen van de druk. Het is tijd om bij te komen.

Heel wat jongeren gaan nu tussenuit en dat is een goed plan. Het idee is om alles even los te laten en te ontspannen in een andere omgeving. Even lekker feest, even lekker los! En dat is helemaal ok. Ontspannen met vrienden of juist in je uppie, stressvrij!

Toch nog stress?

Maak je je toch nog zorgen over herexamens of heb je het gevoel dat het mis ging? Laat ook dat nu dan maar even los. Hoe gek het ook mag klinken, de beste manier om je voor te bereiden op een ‘her’, is om het even helemaal te vergeten. Het duurt nog een tijd voor het zo ver is en je helpt jezelf het best door nu iets heel anders te doen.

Hoe krijg je die stress weg?

Ga er even tussenuit in je mind. Maak dat drukke hoofd leeg en stuur alle onrustige gedachten de deur uit. Dat kan je zelf doen met deze eenvoudige oefening tegen stress. Niemand hoeft er iets van te merken, dat is het leuke van deze oefening.

Oefening bij een vol hoofd

Ga naar een plek waar het rustig is en waar je kan ontspannen. Ga in het park onder een boom liggen, wandel door de polder of ga op bed liggen. Zolang je ergens rustig met jezelf kan zijn is het goed. Wat je nu gaat doen is iedere gedachte waar je onrustig van wordt wegsturen.

Stel je voor dat je over een rustig landweggetje in een mooie omgeving wandelt. Het is lekker weer en je voelt je rustig. Je wandelt daar op je gemak en je hoeft nergens heen. Je merkt dat er soms een gedachte is waar je onrustig van wordt. Kijk eens naar die gedachte en stuur die dan naar het beekje wat verderop kabbelt. Daar drijft je gedachte rustig weg en jij kan ‘m loslaten. Dat doe je met iedere gedachte waar je liever vanaf wilt.

Oefen hier iedere dag vijf minuten mee en je zal merken dat het steeds gemakkelijker wordt om stressvolle gedachtes los te laten. Zo krijg je veel meer ruimte in je hoofd en ga je ontspannen richting de examenuitslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: