Geslaagd? Aan de slag ;)

Het verlossende telefoontje is binnen, je bent geslaagd! Gefeliciteerd, wat een heerlijk bericht en wat een mooie prestatie!

Wat gaat het worden, een studie of een tussenjaar? Doe je een tussenjaar, dan ben je niet de enige. Meer dan 10% van de jongeren kiest voor een tussenjaar. De een weet nog niet welke studie, de volgende wil een time-out, weer een ander is uitgeloot. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen.

Geslaagd tussenjaar?

Niet iedereen kijkt terug op een geslaagd tussenjaar. Vaak komt dat doordat niet goed duidelijk was wat je had willen bereiken. Dan ‘overkomt’ wat in jouw jaar gebeurt je meer dan dat je er echt voor kiest.

Jij bent de persoon die het komende jaar aan het stuur zit. Jij bent dus ook degene die ervoor zorgt dat het een geslaagd jaar wordt. Heb je jouw doelen al helder? Hoe ga jij zorgen dat je in jouw tussenjaar ook echt bereikt wat je wilt bereiken?

Neem jezelf serieus

Het belangrijkste is dat je jouw eigen plannen serieus neemt. Je kan een tussenjaar voorbereiden. Wil je iets bereiken, dan zal je zelf aan de slag moeten. Neem jezelf serieus en gun jezelf voorbereidingstijd vóór je aan dat tussenjaar begint.

Deze stappen helpen je op weg

Waarom kiezen voor een tussenjaar? Als je goed kan uitleggen waarom je een tussenjaar doet, is het gemakkelijker om je doelen te bereiken. Mensen helpen je sneller als ze weten wat de reden is dat je iets wil doen.

Zet jouw ideeën op een rij. Wat wil je volgend jaar bereiken en gedaan hebben? Welke doelen zijn superbelangrijk en welke zijn ‘nice to have’?

Werk die doelen uit naar acties. Wat komt er allemaal bij kijken om het voor elkaar te krijgen? Vraag iemand met ervaring om met je mee te denken, je bent vast niet de eerste met deze wens! En dan… GO!

Help is on the way! de Creatiecirkel

Een tool die je gratis kan downloaden om jouw plannen uit te werken is de Creatiecirkel van Mijn Tussenjaar. Die leidt je langs de stappen die je nodig hebt om alles in beeld te brengen. Superhandig en leuk om te doen!

Doe jezelf een plezier en vraag ‘m even aan. Dat kost je niets en je hebt de Creatiecirkel meteen in je inbox (of soms in je spam, zó handig…!). Dan heb je alleen nog sticky notes en een stift nodig en je kan aan de slag. Zeker weten dat je binnen de kortste keren een uitgewerkt plan hebt voor jouw jaar!

Tips & tricks

Nog wat handige tips & tricks nodig? Werk je liever samen of heb je een stok achter de deur nodig? Kijk dan even op www.mijntussenjaar.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: