Dolce far niente

Het zoete niets doen. Best lekker na hard werken aan examens en misschien wel herexamens. Even je verstand op nul, of in ieder geval je verstand op een lager pitje.

Professioneel bankhangen

Deze dagen zijn perfect om er achter te komen of een carrière als hangmattester of professioneel bankhanger er een voor jou is. Heerlijk om eens rustig bij te komen bij zomerse temperaturen en weinig te doen. En geloof het of niet, dat niets doen is nog zinvol ook!

Vervelen werkt!

Vervelen is een stand waarin je hersenen een time out kunnen nemen. Niks mis mee dus. Je verwerkt alle informatie die je opgedaan hebt op een ander level, je laat de afgelopen tijd nog eens aan je voorbij trekken. En het mooiste… als je je dan echt gaat vervelen, niet een beetje, maar echt goed gaat vervelen, dan beginnen de plannen weer te borrelen en gaan de ideeën stromen. Dan komt je creativiteit weer los!

Dat zoete niets doen is dus heel zinvol. Mooi verkooppraatje voor je omgeving ook. Je bent hard aan het werk met een creatieve update van je plannen! Hoezo niets doen?

Creativiteitsdieet

Wil je echt werk maken van dat vervelen? Zet jezelf dan een paar dagen op een creativiteitsdieet. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Je neemt drie acties: uit-knop, Duckpocket, hangmat.

Ik vertel je niets nieuws als ik schrijf dat social media de grootste afleider is die we kennen. Een beetje geGoogle laat je al snel zien waarom dat zo is. Die afleiding zorgt ervoor dat die rust er nooit helemaal van komt. Je houdt onbewust continue een stukje focus op de buitenwereld. De kunst is dus om die buitenwereld buiten te sluiten.

Vakantie in je hoofd

Vakantie in je hoofd is dichterbij dan je denkt. Je spreekt gewoon met jezelf af op welk tijdstip je één keer per dag naar je berichten kijkt en trekt daar maximaal 59 minuten voor uit. Plan hoeveel dagen je dit vol gaat houden. Waarschuw desnoods je contacten als dat vervelend voelt, grote kans dat ze het een goed plan vinden. Misschien doen ze zelfs met je mee. En dan? Nou… dan zet je de telefoon uit (er zit een uit-knop op!), laat je de tablet in de kast liggen en haal je de stekker uit je computer. Simpel!

De uitdaging zit in het vasthouden aan je eigen afspraken. Het helpt enorm als je de mensen om je heen vraagt je daarbij te helpen. Benieuwd welke spectaculaire plannen jij gaat uitwerken 🙂

Daag jezelf dus uit met een creativiteitsdieet en kijk of jij jouw ideeën next level kan brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: