Back to work! Toch…?

Hier zijn we weer! Terug van een warme zomer en klaar om aan de slag te gaan. Nieuwe ideeën opgedaan voor het komende jaar en fris er tegenaan! Toch…?

Beginnen is soms lastig

In je uppie beginnen aan iets nieuws of gewoon het oppakken van de draad is soms ronduit lastig. Of het nu gaat om een tussenjaar plannen of om werken aan je conditie. Als je ervoor hebt gekozen het zelf te doen en een nieuwe wereld ligt voor je open, waar ga je dan beginnen? Zonder de structuur van school of dagelijks werk kan een lege dag om zelf in te delen een hele opgave zijn. Hoe pak je dat aan?

Zet jezelf op de rit

Hoe kom je uit het moeras van uren die wegsluipen in social media, games of chillen? Ga aan tafel zitten met een stuk papier en schrijf voor jezelf op wat het plan ook weer was. Pfff, zo simpel? Yep, zo simpel dat niets je tegen houdt om het even te doen 😉 Gewoon opschrijven- op papier- met een stift- in steekwoorden- wat je plannen zijn.

Klaar? Wie nodig je dan nu uit voor een kop thee om over jouw plannen te vertellen?

Deel je enthousiasme

Maak deze week nog twee afspraken met mensen om bij te praten en te vertellen waar jij mee aan de slag gaat. Als je aan iemand uitlegt waar je zo graag mee bezig wilt zijn, geef je ook je eigen enthousiasme een boost. Je legt namelijk ook aan jezelf uit waarom je het ook al weer zo leuk vindt. Fijn als je gesprekspartner ook wat in jouw plannen ziet, maar dat is niet eens het belangrijkste. Het doel is dat jij weer begrijpt waar je mee bezig wil zijn.

Maak een plan

Leuk gesprek gehad? Mooi! Schrijf dan op welke acties je gaat doen en maak daar een stappenplan bij zodat het een haalbare kaart wordt. Iedere actie, hoe klein ook, brengt je dichter bij jouw doel. Vink je afgeronde acties dus ook af. Dat maakt lekker zichtbaar wat er allemaal gebeurt.

Aandachtspunten meegekregen? Dat is ook mooi! Leer jezelf om wat als kritiek kan klinken om te zetten naar een boodschap waar je iets mee kan. “Dat is toch hartstikke duur!” wordt dan voor jou een actiepunt: ‘€4000 bij elkaar brengen’. En zo’n actiepunt kan je onderverdelen in verschillende stappen. Hier vind je een handige tool om mee te plannen.

Vind supporters

Het is lekker als je voelt dat mensen achter je staan. Ook al doe je het zelf, het is fijn om je overwinningen en twijfels te kunnen delen. Kijk in je omgeving of er mensen zijn die wat vaker met je mee willen denken. Vind een groep mensen waar je jouw verhaal aan kwijt kan en waar jij met anderen meedenkt. Jullie kunnen elkaar fantastisch aanvullen. Samen kom je een stuk verder!

Blijft het lastig om jezelf in de actiestand te zetten? Denk dan eens na over een training die je verder helpt. Dat kan precies zijn wat er nodig is om ervoor te zorgen dat je jouw doelen bereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: