Een kwestie van perspectief

En… hoe gaat het met je bedrijf? Begrijpelijk, die vraag. Mensen willen graag weten of het risico dat ik heb genomen door mijn baan op te zeggen een verstandig besluit was. En daar is geen eenduidig antwoord op.

Mensen schrikken of kijken me meewarig aan als ik zeg dat ik nog weinig omzet draai. ‘Maar hoe moet dat dan verder??” En daar begint het volhouden, het geloof in mezelf en het overtuigd zijn van mijn plannen.

Spijt?

Geen seconde spijt heb ik van het opzeggen van mijn baan. Ik ben er nog steeds gelukkig mee. Ook wist ik wat ik wilde gaan doen: jongeren helpen hun talenten ontdekken en zelfinzicht stimuleren. Het is een logisch gevolg van alle coaching, training en organisatieontwikkeling die ik in loondienst deed.

Wat ik me niet gerealiseerd had is dat mijn netwerk in een heel andere tak van sport is opgebouwd. Mijn netwerk ligt bij gemeenten, niet in het onderwijs.Dus hoe mooi het concept van http://www.mijntussenjaar.com ook is, een voet tussen de deur krijgen is een stuk ingewikkelder. Het duurt dus ook een tijd voor omzet begint te komen. Tsja…

Ik heb nog even getwijfeld. Ik mis het team om in samen te werken. Ik heb zelfs een sollicitatie de deur uit gedaan. En na het versturen van die email wist ik van binnen ineens dat die functie het niet ging worden. Dan houd ik mezelf voor de gek en werk ik niet aan wat ik werkelijk wil: jongeren helpen die betere wereld neer te zetten.

Bijzonder mooi

Het is bijzonder wat er dan gebeurt. Ineens komen die mensen om mee samen te werken uit de wirwar van het leven aangelopen. Mensen als Eline met enorme passie en een netwerk. Mensen als Marie die prachtig kunnen spiegelen. Mensen als Xander die precies die ene vraag stellen. Bijzonder mooi!

Dus is het een verstandig besluit geweest, het opzeggen van mijn baan? Er is geen eenduidig antwoord. Het hangt van je perspectief af en van wat voor jou als vraagsteller belangrijk is.

#tussenjaar #twijfel #netwerken #ondernemerschap #synchroniciteit #persoonlijkeontwikkeling #wordenwiejebent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: