Blog

Een kwestie van perspectief

Hoe gaat het met je bedrijf? Begrijpelijk, die vraag. Mensen willen graag weten of het risico dat ik heb genomen door mijn baan op te zeggen een verstandig besluit was. En daar is geen eenduidig antwoord op. Dat is een kwestie van perspectief.

Uitgelicht bericht

Studiekeuze mislukt?

Het is al weer februari. Heel wat eerstejaars studenten zijn net gestopt met hun studie. Nu begint het nieuwe zoeken. Zoeken naar 'Wat wil ik dan wel?'. De percentages uitvallers in het eerste jaar van HBO en WO zijn hoog, soms erg hoog. 10% tot zelfs 40% uitval lijkt de norm. Opleidingen houden er rekening... Lees verder →

Uitgelicht bericht

Kies voor Talent boven passie

Talenten zijn aangeboren en laten zich zien in de dingen die je moeiteloos doet en waar je energie van krijgt. Passie is een gevolg van inzet. Uit een talent kan zomaar een passie uit ontstaan. Hoe vind je jouw talenten? Tijd om aandacht te besteden aan wat voor jou vanzelf gaat.

Uitgelicht bericht

Back to work! Toch…?

In je uppie beginnen aan iets nieuws of gewoon het oppakken van de draad is soms ronduit lastig. Zonder de structuur van school of dagelijks werk kan een lege dag om zelf in te delen een hele opgave zijn. Hoe pak je dat aan?

Uitgelicht bericht

Dolce far niente

Het zoete niets doen. Best lekker na hard werken. Even je verstand op een lager pitje. Zo komt je idee├źn weer los. Daag jezelf eens uit met een creativiteitsdieet!

Geslaagd? Aan de slag ;)

Het verlossende telefoontje is binnen, je bent geslaagd! Wat gaat het worden, een studie of een tussenjaar? Niet iedereen kijkt terug op een geslaagd tussenjaar. Neem je eigen plannen serieus en plan je tussenjaar. Hoe? Met deze tips!

Examens voorbij! Stressvrij?

De laatste examens zijn achter de rug, hoe fijn is dat! Geniet dus ook eens echt van de ruimte die je nu hebt. Maak dat drukke hoofd leeg en stuur alle onrustige gedachten de deur uit. Dat kan je zelf doen met deze eenvoudige oefening.

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑